Facebook Instagram

Як організувати офісний простір

17.02.2020
  • Як організувати офісний простір

Облаштування офісу є не легким завданням, адже потрібно створити умови які підвищать працездатність співробітників, створять ділову обстановку і зроблять офіс затишним і комфортним. Так як працівникі проводить там багато часу, то продуманість і зручність робочого місця сильно позначається на ефективності його праці. До того ж, це впливає і на імідж компанії.


Ось кілька порад щодо оптимізації простору офісу: - Спочатку потрібно розмежувати його простір. Якщо приміщення просторе, то потрібно виконати зонування, використовуючи для цього стелажі або офісні перегородки. –Якщо ж для вас важливо, щоб простір офісу залишався відкритим, то використовуйте прозорі стаціонарні перегородки, або придбайте мобільні перегородки, що дозволяють в будь-який час змінити планування приміщення .

Зробити з декількох приміщень одне допоможуть розсувні перегородки. Вони також допоможуть відокремити частину приміщення, наприклад, для переговорів.

Використовуючі скляні офісні перегородки офіс залишиться просторим, але приміщення будуть відокремлені. При цьому доступність і освітленість окремих кабінетів можна змінювати за допомогою жалюзі.

Якщо вам потрібна звукоізоляція, то тут успішно справляються перегородки з глухими секціями.

Зараз популярні комбіновані офіси, в яких виділено загальний простір і є окремі кімнати за прозорими перегородками. Фахівці вважають такий вид простору офісів найбільш зручним і перспективним, так як він дозволяє спілкуватися колегам і одночасно дає їм ізольовані робочі місця.

 Підбір інтер'єру офісу повинен бути індивідуальним, однак в будь-якому випадку важливий вибір кольору. Для задушливих приміщень, вікна яких знаходяться на сонячній стороні, або в яких багато техніки, потрібно вибирати прохолодні кольори - синій, сірий, фіолетовий і подібні. Якщо вікна виходять на північ, то в оформленні офісу краще використовувати бежевий, оранжевий, жовтий та рожевий кольори.

Краще, якщо підлога і стіни будуть світлими, а стільці - яскравими, при цьому корпусні офісні меблі краще вибирати в стриманою і нейтральній колірній гамі.

У виборі освітлення краще вибирати локальні джерела світла.

Рекомендуємо самостійно продумати основні вимоги до вашого нового офісу тому, що ніхто окрім вас не знає бізнес процеси краще. А замовляти проект та меблі для офісу потрібно в компанії яка має багаторічний офіс у виготовленні саме офісних меблів та професійному проектуванні офісних просторів

Поділитися